“Черкаський опір” триває: мер Бондаренко з групою підтримки прийшов на допит, але його не впустили

 

Біля слідчого управління ГУ Нацполіції України в Черкаській області відбувся мітинг на підтримку міського голови Черкас Анатолія Бондаренка, якого раніше викликали на допит на 12:00 понеділка, 4 травня.

Про це повідомляють місцеві видання, зокрема Че24.

При цьому в приміщення ні самого мера, ні членів міськвиконкому, які прийшли разом із ним, не пустили.

У поліції пояснили, що надіслали на адресу Черкаської міськради лист про скасування допиту, щоб не порушувати карантин через зібрання. А допит, мовляв, проведуть згодом і про нову дату повідомлять окремо.

Бондаренко з колегами запевняють, що дізналися про перенесення допиту на “після карантину” тільки тоді, коли вже прийшли за попереднім викликом.

Зрештою, посприяти дотриманню карантинних обмежень правоохоронцям так чи інак не вдалося. Адже підтримати мера під стінами поліцейського управління зібралося не менше двох сотень людей, серед яких були представники руху “Save ФОП”, Всеукраїнського об’єднання “Свобода”, профспілки підприємців “Солідарність”, ВО “Батьківщина” та журналісти.

У масках були далеко не всі, а вимоги “соціальної дистанції” й поготів не дотримувалися.

У “групі підтримки” черкаського мера був і народний депутат від “Батьківщини” Костянтин Бондарєв, який вимагав впустити всіх до будівлі слідчого управління Національної поліції. Через відмову він написав відповідну заяву до поліції.

У результаті замість допиту в слідчому управлінні вийшов мітинг-брифінг під його стінами. На якому Бондаренко, зокрема, вкотре наголосив, що вважає рішення Черкаської міськради про “дострокове” послаблення карантинних обмежень у місті цілком законним.

“Це рішення відновило соціальну справедливість. Я вважаю, що панові президенту хтось повинен був перший сказати, що думають люди”, – заявив мер Черкас.

“Я підтримую як малий бізнес, так і великий, тому вважаю, що карантин – один для всіх! Обурює, що «Велюри» та «Епіцентри» можуть працювати, а прості підприємці, які повинні заробляти собі на життя, – ні. Ми й надалі відстоюватимемо думку представників малого та середнього бізнесів. Закон має діяти для всіх однаково, а я лише висловлюю думку громади”, – наголосив Бондаренко.

Він також запевнив городян, які “передчасно” розпочали роботу відповідно до рішення міської влади у підтримці. За словами мера, якщо на підприємців накладатимуть штрафи, до їх захисту долучаться адвокати і юридичний відділ виконкому міськради.

Бондаренко також додав, що на брифінг із міністром охорони здоров’я України Максимом Степановим, який 1 травня приїхав до Черкас, не запросили жодного медика та представника міської ради. Відповідно, не було озвучено ситуації, яка наразі склалася в місті, та реальних потреб черкаських медиків.

На тому брифінгу Степанов наголосив, що рішення міської влади про послаблення карантину може призвести “до катастрофічних наслідків”.

Як писала “Новинарня“, виконавчий комітет Черкаської міської ради своїм рішенням від 30 квітня значно послабив карантинні обмеження вже з 1 травня, дозволивши роботу багатьох закладів, а також міських парків та скверів і розташованих на їх території атракціонів. Мер Анатолій Бондаренко пояснив це намаганням забезпечити рівні умови для різних видів бізнесу.

Поліція у відповідь розпочала кримінальне провадження за цим фактом.

Після цього спалахнув скандал, коли мер Черкас Бондаренко виклав у фейсбуці скріншот смс-повідомлень з погрозами за “карантинний непослух” нібито від заступника голови офісу президента Сергія Трофімова. В ОП на це відповіли, що Бондаренка одурили пранкери.

Згодом Бондаренко записав звернення до президента Зеленського, в якому заявив, що “ніхто в житті не здолав Черкаси”.

При цьому в соцмережах міському голові нагадали його ж відеозвернення від 14 березня, на початку епідемії COVID-19 в Україні, коли він закликав правоохоронців до “рішучих дій” і запровадження жорсткого карантину.

Нагадаємо, паралельно з Черкасами частково послабила карантин також влада Дніпра.

Читайте також:
Мер Анатолій Бондаренко: Черкаси будуть чинити опір

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна