Важко поранений боєць, якого оперував генерал Хоменко, одружився в київському шпиталі з дівчиною з Донбасу. ВІДЕО

 

У Головному військовому госпіталі в Києві одружилися поранений військовослужбовець Збройних сил України Ігор Пономарчук та його наречена Анна з Донеччини.

Як повідомляє АрміяInform, це вже 11-та шлюбна церемонія в Національному військово-медичному клінічному центрі “ГВКГ” з початку війни на Донбасі.

Пономарчук – саме той важко поранений боєць, якого нещодавно оперував на фронті командувач Медичних сил ЗСУ генерал-майор медслужби Ігор Хоменко.

Познайомилися молодята ще у 2015 році, коли Ігор воював у складі 40-ї артилерійської бригади. Пономарчук зустрів кохану у селищі Водяне, що неподалік окупованого Донецька.

“Привітався, познайомився, взяв номер телефону. Далі молодята спілкувалися майже щодня. Ігор каже, що це була любов з першого погляду, і тому, коли звільнився з війська, довго не думав і забрав Анну разом з її 8-річним сином на свою батьківщину – у Первомайськ Миколаївської області. 2017 року він знову пішов служити. А 2018-го в них народилася спільна донька.

Офіційно зіграти весілля все не вистачало часу. То Ігор був на службі, то побутові проблеми заважали. Нарешті цього року вони запланували весілля на весну, тож 15 квітня Ігор хотів піти у відпустку. Але завадили це зробити дві ворожі кулі…

10 квітня під Опитним, що неподалік Авдіївки, наречений зазнав важкого поранення з ушкодженням печінки, нирки та кишківника“, – розповіли військові журналісти.

Фото: АрміяInform

В Авдіївській лікарні Ігоря рятували військові медики передової групи із 66-го мобільного госпіталю. Оперував його особисто командувач Медичних сил ЗСУ Ігор Хоменко.

“Кульові поранення були дуже складними, Ігор перебував у вкрай важкому стані. Операція тривала понад п’ять годин. Все пройшло успішно. Потім ми його евакуювали в Покровськ, звідти до Харкова, і після стабілізації стану здоров’я – у Київ. Сьогодні Ігор почувається добре і йде на поправку. Але попереду буде реабілітація, яка триватиме декілька місяців”, – зазначив генерал Хоменко.

Він особисто привітав молодят під час спеціальної шлюбної церемонії в госпіталі:

Фото: АрміяInform

Анна відразу приїхала до коханого в Харків, потім три тижні підтримувала його в київському шпиталі. А 2 травня вони стали чоловіком та дружиною.

Попереду в Пономарчука ще тривалий період одужання й відновлення, але хлопець сповнений оптимізму.

До шлюбу він під’їхав на візку, але для церемонії підвівся і стояв, навіть зміг пригубити стоячи келих шампанського.

“Щиро дякую всім, хто брав участь у моєму порятунку та допомагає і підтримує мене нині. Запевняю, що зроблю ще багато корисного! Сьогодні відбулася тільки урочиста церемонія, а справжнє весілля ми обов’язково відгуляємо на Миколаївщині”, – пообіцяв Ігор.

Читайте також:
Командувач Медсил ЗСУ генерал Хоменко особисто прооперував важкопораненого бійця ОС

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна