Помер російський заступник очільника окупаційного уряду Криму Павло Корольов

 

У Криму вранці 1 травня на 61-му році життя помер заступник голови окупаційного уряду Павло Корольов.

Про це повідомляє “Крим.Реалії“.

Про смерть свого заступника повідомив російський очільник окупованого Криму Сергій Аксьонов 1 травня на засіданні штабу із запобігання поширенню коронавірусної інфекції.

“Сьогодні рано вранці помер наш колега – заступник голови Ради міністрів Корольов Павло Едуардович. Людина – системна, приїхав зі столиці (йдеться про столицю держави-окупанта, Москву – “Н”), дуже багато зробив для Криму”, – сказав Аксьонов.

Причина смерті Корольова поки не названа.

Павло Корольов був призначений на посаду заступника голови уряду Криму в грудні 2016 року. Перепризначений на цю ж посаду 7 листопада 2019 року. Раніше Корольов займав посаду заступника міністра економічного розвитку Росії.

Раніше “Радіо Свобода” звертало увагу на те, що з моменту анексії Криму на півострові за нез’ясованих обставин померли четверо та зникли ще двоє російських чиновників. При цьому більшість випадків смерті відбувалися за схожих обставин – їх тіла знайшли у ванній кімнаті.

Зокрема, 22 квітня в орендованій квартирі в Ялті виявили мертвим заступника голови департаменту культури уряду Москви Леоніда Ошаріна. За попередніми даними, він вчинив самогубство у ванні, двері були закриті зсередини. У той же час ЗМІ повідомляють, що його тіло з різаними ранами пролежало у ванній більше десяти днів. Офіційних підтверджень немає.

До цього в грудні 2018 року в Сімферополі виявили тіло колишнього голови підконтрольного Росії Центрального райсуду Віталія Михайлова. У 2014 році він перейшов на службу Росії і зберіг свій пост.

У листопаді 2017 року у ванній скоїв суїцид глава “федеральної антимонопольної служби Криму” Тимофій Кураєв. За неофіційними даними, чиновник дочекався, поки дружина і діти заснуть, зачинився у ванній і скоїв самогубство, записавши його на відео без пояснення причин. До приїзду на півострів він був співробітником Головного управління економічної безпеки і протидії корупції МВС Росії.

У серпні 2015 року знайшли повішеним голову підконтрольної Росії адміністрації селища Коктебель Ростислава Сторожика. Місцеві ЗМІ писали, що він наклав на себе руки у ванній, де його і виявила дружина. За кілька годин до цього чиновник писав смс начальнику поліції. Його смерть пов’язували з відмовою брати хабарі.

Ще два інциденти пов’язані зі зникненням колишнього головного архітектора Ялти Едема Керімова й колишнього “віцепрем’єра” підконтрольного Росії уряду Криму і колишнього мера Судака Володимира Сєрова. Перший у грудні 2018 року взяв лікарняний і більше не вийшов на роботу. Щодо Сєрова місцеві ЗМІ поширюють інформацію про те, що він нібито виїхав на материкову частину України.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна