Уряд Канади запровадив значні обмеження на володіння зброєю для цивільних осіб

 

Уряд Канади заборонив для використання цивільними особами понад 1500 моделей зброї наступального типу.

Про це оголосили в офісі прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо, повідомляє “Укрінформ“.

“Прем’єр-міністр оголошує про заборону понад 1500 моделей та варіантів зброї наступального типу. Ці моделі поділяються на дев’ять категорій вогнепальної зброї й два типи, які визначають за характеристиками. На деякі складові цієї зброї теж накладається заборона”, – йдеться в заяві з цього приводу.

Відтепер заборонене озброєння та його деталі “не можна законно продавати, використовувати чи імпортувати”. Винятки з цього правила зроблені лише для деяких представників корінних народів.

В уряді уточнили, що наразі на території Канади зареєстровано понад 100 тисяч одиниць озброєння, яке потрапляє під заборону.

“Ці кроки усунуть із наших громад небезпечну вогнепальну зброю, яка розроблена для військового використання, і допоможуть упевнитися, що канадці більше не страждають від насильства з використанням вогнепальної зброї”, – вважають в офісі прем’єр-міністра.

Оскільки заборона на використання визначених типів зброї набуває чинності негайно, уряд передбачив дворічний перехідний період, “щоб захистити власників від кримінальної відповідальності у той час, як вони намагаються дотримуватися нових правил”.

Повідомляється також, що уряд планує якомога швидше запровадити програму викупу забороненої зброї у населення та ініціювати внесення відповідних змін у законодавство, провівши громадське обговорення.

Нинішню заборону запроваджено урядовим указом, а не шляхом ухвалення відповідного закону, оскільки парламент Канади закритий на карантин і збирається лише для обговорення заходів, пов’язаних із пандемією COVID-19.

Вочевидь, до такого рішення уряд підштовхнула найбільша в історії Канади стрілянина, що сталася в провінції Нова Шотландія 20 квітня.
Як писала “Новинарня“, 51-річний стоматолог, переодягнувшись в уніформу, схожу на поліцейську, послідовно розстрілював людей в околицях міста Галіфакс. Згодом поліція повідомила, що загалом кількість жертв цієї трагедії сягнула 22 осіб.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна