У Штатів з апаратами ШВЛ все гаразд, постачають навіть не союзникам, – Трамп

 

Сполучені Штати виробляють багато апаратів ШВЛ для постраждалих від коронавірусу і поставляють їх не тільки союзникам, а й іншим країнам.

Про це заявив президент Дональд Трамп на брифінгу в Білому домі 30 квітня.

“Ми постачаємо їх союзникам, а також тим, хто ними не є, але опинився в складному становищі”, – сказав американський лідер.

Трамп не уточнив, в які саме країни, що не є союзниками США, він готовий поставляти апарати ШВЛ.

При цьому глава Білого дому зазначив, що в США виробництво цих апаратів налагоджено настільки добре, що не було жодного випадку їх нестачі.

Як інформувала “Новинарня“, 11 березня ВООЗ офіційно оголосила глобальну пандемію COVID-19.

За даними інфографіки Інституту Джона Гопкінса, станом на 10:00 1 травня у світі лабораторно зафіксовано 3,258 млн випадків зараження коронавірусом. Щонайменше 233,4 тис. людей померли від ускладнень, викликаних COVID-19. Понад 1,014 млн – одужали.

Абсолютними лідерами за кількістю заражених є США – понад 1,070 млн осіб (+30 тис. нових виявлених випадків за добуи. Померли в Штатах 63 тис. людей (+2,1 тис. за добу).

Читайте також:
ОСи проти вірусу: військові на Донбасі акумулювали 45 апаратів ШВЛ, і не тільки

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна