Тюрми отримали для протидії коронавірусу 8,6 млн грн. Інфіковані три арештанти

 

Від початку епідемії коронавірусу в Україні пенітенціарні установи додатково отримали 8,6 мільйона гривень на закупівлі, зокрема, засобів індивідуального захисту.

Про це повідомила “Слідству.інфо” заступниця міністра юстиції Олена Висоцька.

За її словами, частину з цієї суми — 3,6 млг грн — Мін’юст отримав із резервного фонду. На ці кошти придбали маски, халати й дезінфікуючі засоби. Однак через проблеми з постачанням українські тюрми отримали ці засоби лише минулого тижня.

Ще 5 млн перерозподілили з бюджету Міністерства юстиції.

“Ми розподілили ці гроші по установах залежно від кількості засуджених. Їх отримує керівник разом із нашою рекомендацією, що купувати”, – сказала заступниця міністра.

Видання також повідомляє, що у зв’язку з поширенням коронавірусу 3 тисячі ув’язнених можуть відпустити з-за ґрат. Відповідний законопроєкт, що відповідає західній практиці, підготували в уряді. Ідеться лише про засуджених за ненасильницькі злочини.

Як інформує “Слідство.інфо”, перший випадок коронавірусу в тюремній системі виявили наприкінці березня. Симптоми вірусу помітили в засудженої при переведенні до чернівецької тюрми, жінку відразу направили до лікарні.
За даними на 30 квітня, COVID-19 діагностовано у трьох арештантів: двоє – з Чернівецького СІЗО, ще один – із Кропивницького слідчого ізолятора. Також коронавірус підтвердили у чотирьох працівників пенітенціарних установ.

Читайте також:
У Чернівецькому СІЗО зчинився бунт через нового арештанта з коронавірусом

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна