Світовий банк надає Україні додаткові $150 млн для підтримки малозабезпечених сімей

 

Рада директорів Світового банку затвердила додаткове фінансування Україні на суму 150 млн доларів у рамках проєкту “Модернізація системи соціальної підтримки населення України” задля розширення соціальної допомоги сім’ям із низьким рівнем доходу, потреба в якій зросла через пандемію COVID-19.

Про це йдеться в коментарі в.о. директора Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Алекса Кремера.

Рішення було ухвалено в ніч на 1 травня за київським часом, передає “Інтерфакс-Україна”.

“Тисячі українських сімей уже мають труднощі з оплатою комунальних послуг через втрату доходів. Пенсіонери не можуть дозволити собі купувати навіть найнеобхідніші ліки та харчові продукти через зростання цін. Важливо допомогти цим людям шляхом прискорення соціальних виплат і підвищення їх адресності”, – зазначив Кремер у пресрелізі.

За його словами, додаткове фінансування буде також спрямовано на надання грантів на відкриття малого бізнесу, використовуючи досвід відомого в Україні проєкту “Рука допомоги”.

Банк зазначає, що в рамках додаткового фінансування $50 млн будуть спрямовані на заходи боротьби з поширенням пандемії COVID-19 (коронавірусу). Ці кошти допоможуть збільшити розмір і прискорити виплату допомоги в рамках програми державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям та програми житлових субсидій. Одноразові виплати також надаватимуться людям похилого віку та одержувачам соціальної допомоги у зв’язку з інвалідністю, йдеться в релізі.

“Рука допомоги” – спільна ініціатива, розроблена Світовим банком і Мінсоцполітики України.
Протягом 2017-2018 років у рамках чинного проєкту “Модернізація системи соціальної підтримки населення України” мікрофінансування було надано внутрішньо переміщеним особам з Донбасу, а також представникам найбідніших верств населення.
Завдяки проєкту 230 учасників заснували свій бізнес у Харківській, Полтавській і Львівській областях, а також у деяких територіальних громадах Чернігівської, Житомирської та Донецької областей.

Раніше цього тижня рада директорів СБ затвердила додаткове фінансування Україні розміром $135 млн для проєкту “Поліпшення охорони здоров’я на службі в людей”, з яких $35 млн спрямовуються на діяльність із протидії поширенню епідемії COVID-19.

Читайте також:
З 11 травня карантин буде пом’якшений, – глава МОЗ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна