У Європі фіксують випадки важкої хвороби дітей. Підозрюють зв’язок із коронавірусом

 

У кількох європейських країнах зафіксовано випадки важкої хвороби, яка вражає дітей. У деяких випадках у хворих дітей також виявляють коронавірус.

Про це в п’ятницю, 1 травня, повідомила “Німецька хвиля” з посиланням на агенцію dpa.

Симптоми захворювання нагадують симптоми синдрому Кавасакі: запалення судин, лихоманка, а також часто висип.

За даними Райнгарда Бернера з уніклініки Дрездена, в Німеччині виявлено щонайменше два такі випадки. У Великій Британії їх близько десятка, у Швейцарії – три, схожі випадки хвороби в дітей було виявлено також у Франції, Італії та Іспанії.

Не в усіх, але в багатьох цих хворих дітей було виявлено коронавірус Sars-CoV-2. Однак, за словами Бернера, поки що незрозуміло, чи пов’язане це захворювання з коронавірусом.

В університетській клініці Женеви одна дитина вже одужала й виписана, ще одна перебуває у стаціонарі, а ще одна – у відділенні інтенсивної терапії.

За словами швейцарського уповноваженого з питань коронавірусу Даніеля Коха, в цих випадках може йтися про імунну реакцію на інфікування коронавірусом.

Напередодні французький міністр охорони здоров’я Олів’є Веран висловив занепокоєння через випадки захворювання дітей, де не виключено зв’язок з коронавірусом. За його словами, паризькі лікарі повідомили про близько 15 дітей усіх вікових груп з такими симптомами, як лихоманка, шлунково-кишкові проблеми та запалення судин, що може викликати серцеву недостатність. Міністр також наголосив, що нині є багато запитань і досі бракує доказів, які б доводили зв’язок запального процесу з коронавірусом.

Президент німецької Професійної спілки педіатрів (BVKJ) Томас Фішбах також заявив про брак доказів про зв’язок між COVID-19 та синдромом Кавасакі. Лікарям досі точно невідомо, що спричиняє це рідкісне захворювання, що вражає переважно маленьких дітей.

Як відомо, діти зазвичай легше переносять COVID-19, але в рідкісних випадках перебіг хвороби досить важкий, і дехто з дітей вмирає.

Читайте також:
У Києві на коронавірус захворіло семимісячне немовля

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна