ЗСУ отримали нову партію БТР-4Е, оснащених кулеметами

 

Збройні сили України отримали нову партію бронетранспортерів БТР-4Е, виготовлених Харківським конструкторським бюро з машинобудування.

Про це в четвер, 30 квітня, повідомили в пресслужбі державного концерну “Укроборонпром”.

Зазначається, що сьогодні передали п’ять бронетранспортерів БТР-4Е, оснащені кулеметами КТ762 виробництва київського державного підприємства “Маяк”.

“Таким чином ХКБМ виконав уже 60% державного контракту – станом на кінець квітня на заводі виготовили та передали військовим 28 бронетранспортерів з 45, передбачених державним оборонним замовленням 2019 року”, – підкреслюють в “Укроборонпромі”.

Техніка вже відбула до визначеної військової частини.

У пресслужбі концерну підкреслили, що такі бронетранспортери безпосередньо задіяні у військових операціях на Сході України, але протягом більше ніж двох років не виготовлялися і не постачалися Збройним силам України.

“Контракт дістався нам у спадок у безнадійному стані і для нашої команди було принципово його врятувати, адже від його виконання залежала доля одного з наших найбільших заводів бронетанкового дивізіону. За фактом зриву контракту було порушене кримінальне провадження і у поставки цих машин в армію вже ніхто не вірив. Нами була пророблена беспрецедентна робота разом з державними органами і на даний момент контракт виконується з повним дотриманням термінів”, – розповідає заступник генерального директора Укроборонпрому з питань взаємодії з органами державної влади Мустафа Найєм. 

Найєм підкреслив, що виконання контракту дозволило відновити виробничий процес на іншому підприємстві Концерну – АТ “Маяк”.

“Після майже дворічного простою завод повністю відновив виробництво кулеметів для бронетранспортерів та інших видів зброї. Перша партія з п’яти кулеметів для БТР-4Е пройшла всі випробування, була прийнята Військовим представництвом Міноборони та доставлена до Харкова, де їх встановили на бронетранспортери”, – додав заступник гендиректора концерну.

Як інформувала “Новинарня“, у січні 2020 року стало відомо, що МОУ тимчасово призупиняє  приймання бронетранспортерів БТР-4Е.
Робоча група перевірила наявність пошкоджень зміцнюючої наплавки на зварних з’єднаннях бортів бронетранспортерів БТР-4Е в місцях постійної дислокації.

Читайте також:
92 омбр отримала 12 бронетранспортерів БТР-4Е

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна