У Румунії православна церква назвала богохульством кампанію, де лікарів зобразили святими

 

Православна церква в Румунії розкритикувала рекламну кампанію, в якій лікарі, що борються з епідемією коронавірусу, зображені як святі з ореолами у формі COVID-19.

Про це в четвер, 30 квітня, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на агентство AP.

Речник церкви Василе Банеску назвав кампанію, створену міжнародним рекламним агентством McCann Worldgroup і місцевою художницею, “блюзнірською” і “візуальною образою християнської іконографії”.

За його словами, ця кампанія “відзначена поганим смаком, що живиться невіглаством і огидною ідеологією, яка знає тільки, як карикатуризувати християнство”.

“Плакати, які можна було побачити в Бухаресті, також є образливими для лікарів, які “не вважають себе святими (…) і не просять публічного поклоніння”, – сказав Банеску.

У відповідь на критику офіційні особи Бухареста заявили, що попросять зняти плакати.

Католицька церква в Румунії поки не висловила свою офіційну позицію щодо кампанії.

Водночас представник Архиєпархії в Бухаресті Сербан Тарчизіу заявив місцевим ЗМІ, що він високо цінує “спробу проілюструвати прекрасну ідею в візуальному стилі” деяких релігій.

Читайте також:
У Румунії подав у відставку очільник МОЗ, що закликав до масових тестувань на COVID-19

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна