Суд обрав запобіжний захід ексзаступнику міністра оброни

 

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід колишньому заступнику міністра оборони України.

Про це пресслужба ВАКС повідомила в четвер, 30 квітня.

“Учора, 29 квітня, слідча суддя Вищого антикорупційного суду застосувала щодо колишнього заступника міністра оборони України (2015-2019 роки) запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 168 тис 160 гривень”, – йдеться в повідомленні.

За повідомленням, колишнього заступника міністра підозрюють у зловживанні владою, яке спричинило тяжкі наслідки.

В разі визнання винним ця стаття передбачає позбавлення волі від трьох до шести років, заборону на певні види діяльності до трьох років та штраф.

Запобіжний захід триватиме до 29 червня 2020 року.

Фігурант справи повинен прибувати до слідчого та суду на першу вимогу, не виїздити з Києва без дозволу, повідомляти слідчого, прокурора та суд про зміну місця проживання, а також утримуватися від спілкування з іншими фігурантами справи.

Суд зобов’язав його здати паспорт та документи, які дають право на перетин кордону України.

В повідомленні не називається ім’я підозрюваного, проте обставини вказують на колишнього заступника міністра оборони Ігоря Павловського. 

Як інформувала “Новинарня“, Національне антикорупційне бюро України оголосило про підозру екскерівництву Міністерства оборони України у корупційному злочині, яким було завдано державі збитків на суму 17,44 млн грн.
Серед них – колишній заступник міністра оборони.

Читайте також:
Інвестор та адвокат “Трейд Коммодіті” кажуть,
що в закупівлі пального для МОУ корупції не було

За крадіжки в армії Порошенко пообіцяв відрубати руки

Як інформувала “Новинарня“, 11 жовтня детективи НАБУ і САП затримали заступника міністра оборони Ігоря Павловського та директора Департаменту держзакупівель і постачання матеріальних ресурсів Міноборони Володимира Гулевича за розтрату понад 149 млн. грн. із держбюджету під час закупівель палива для Міноборони за ст. ч. 5 ст. 191 КК.

12 жовтня НАБУ повідомило про підозру ще двом чиновникам Міноборони у розтраті державних коштів при закупівлі пального.

Згодом Павловського і Гулевича суд відправив під домашній арешт.

Компанія “Трейд Коммодіті” (місто Кам’янське) фігурує у злочинній схемі щодо закупівлі палива: НАБУ і САП підозрюють офіційного власника та директора компанії Вадима Майка та неформального керівника Володимира Гарькавого.
За даними ЗМІ, підозрювані посадовці ТОВ втекли.

Нардеп з БПП Сергій Лещенко заявляв, що за ТОВ “Трейд Коммодіті”, яке виграло тендерів на 4,8 млрд. грн., стоїть Андрій Адамовський – нібито “багаторічний бізнес-партнер і спільник” нардепа Олександра Грановського. Сам Грановський свою причетність до “Трейд Коммодіті” заперечує.

Читайте також:
Справа про корупційне пальне для Міноборони:
НАБУ затримало інвестора “Трейд Коммодіті”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна