Підрив авто українського розвідника: двоє росіян отримали тюремні терміни

 

Голосіївський райсуд Києва визнав двох росіян винними у замаху на вчинення теракту – підриву автомобіля українського розвідника – і засудив їх до семи і восьми років позбавлення волі.

Про це в четвер, 30 квітня, повідомила пресслужба офісу генпрокурора.

“Суд визнав винним двох громадян Російської Федерації у замаху на вчинення терористичного акту, незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами, а також використанні підроблених документів (ч. 3 ст. 258, ч. 1 ст. 263, ч. 4 ст. 358 КК України). Їм призначено покарання у виді 7 та 8 років позбавлення волі”, – поінформували у пресслужбі.

У суді доведено, що 4 квітня 2019 року засуджені, виконуючи завдання спецслужб країни-агресора, здійснили спробу закласти під припаркований автомобіль службовця української розвідки вибуховий пристрій, проте вибухівка здетонувала в момент встановлення.

Встановлено, що один з виконавців злочину раніше проходив службу в особистій охороні голови Республіки Інгушетія, що входить до складу РФ, а також обіймав посаду заступника керівника його адміністрації.

За інформацією прокуратури, вчиненню замаху на теракт передувала ретельна та тривала підготовка, яка, зокрема, включала використання підроблених паспортів і водійських посвідчень громадян Киргизької Республіки, слідкування за можливими місцями перебування та маршрутами пересування потерпілого, виготовлення саморобного вибухового пристрою, придбання вогнепальної зброї і боєприпасів.

Цю справу розслідували слідчі Служби безпеки України.

Як інформувала “Новинарня“, в ніч проти 4 квітня 2019 року на вулиці Вільямса в Голосіївському районі Києва вибухнув автомобіль Chevrolet Evanda. За даними правоохоронців, вибухівка здетонувала під час закладення, підривник зазнав тяжких поранень (йому відірвало п’ясть руки), згодом він помер у лікарні.

Читайте також:
За причетність до замаху на розвідника за участю росіян арештований прикордонник, – ГПУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна