Під Чорнобилем та на Житомирщині триває гасіння осередків пожеж

 

Підрозділи ДСНС продовжують гасити окремі осередки загоряння на території лісництв у Чорнобильській зоні відчуження та в Житомирській області.

Про це в четвер, 30 квітня, інформує пресслужба ДСНС.

“У Київській області станом на 7 ранку, 30 квітня, підрозділами ДСНС надається допомога ДАЗВ у гасінні окремих осередків тління пеньків, залишків деревини та торф’янику в осередках пройдених вогнем”, – йдеться у повідомленні.

Для облаштування протипожежних розривів залучено важку інженерну техніку ДСНС та додатково один шляхопрокладач ЗСУ. Інженерною технікою створили 1 тис. 55 км мінералізованих смуг. До гасіння залучили 207 чоловік та 64 одиниць техніки, з них від ДСНС 149 чоловік особового складу та 34 одиниці техніки, зркрема два вертольоти, якими 29 квітня здійснили 42 скиди – 84 т води (з початку робіт – 2 тис. 354 скиди – 5 тис. 378 т води).

Зазначається, що пожежі у лісових масивах Зони відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення локалізовані.

“У Житомирській області станом на 7 ранку, 30 квітня, силами ДСНС надається допомога працівникам лісових господарств у гасінні окремих осередків трав’яного настилу, лісової підстилки, пеньків та деревини”, – йдеться у повідомленні.

Також в ДСНС повідомили, що 28 квітня поблизу с. Рудня-Перганська Олевського району на території Поліського природного заповідника виникло загорання сухої трави та лісового масиву.

А в середу, 29 квітня, поблизу с. Повча Лугинського району на території Повчанського лісництва виникло загорання лісової підстилки та лісового масиву (вогнем пройдено близько 80 га).

Також 29 квітня поблизу с. Лучанки Овруцького району на території Слобідського лісництва виникло загорання лісової підстилки (вогнем пройдено близько 25 га), а поблизу с. Дубовий Гай Овруцького району на території Овруцького лісового господарства виникло загорання лісової підстилки та лісового масиву (вогнем пройдено близько 15 га).

Всього до гасіння пожеж на території Житомирської області залучено 818 чоловік та 140 одиниць техніки, з них від ДСНС 122 чоловіки особового складу та 30 одиниць техніки, у тому числі три літаки АН-32П, якими 29 квітня здійснено 6 скидів – 48 тонн води.

Як відомо, лісові пожежі на території Житомирської області вирують із 16 квітня. За даними Житомирської ОДА, вогонь знищив у регіоні 43 нежитлових і 38 житлових будинків, було евакуйовано близько півсотні людей.
Внаслідок пожеж на північному заході різко підвищився рівень забрудненості повітря в Києві.

Перед цим горіли ліси в зоні відчуження на півночі Київської області. 16 квітня – через два дні після того, як їх загасили – вогонь знову розгорівся.

Через лісові пожежі на північному заході в Києві спостерігалася значна задимленість.

Читайте також:
У Зоні відчуження загроза поширення вогню відсутня, – ДСНС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна