Росіяни використовують окупований Донбас як полігон для випробувань новітньої зброї, – командувач ОС

 

На території ОРДЛО сьогодні перебувають понад дві тисячі кадрових російських офіцерів. Посади рядового, сержантського складу та командирів тактичної ланки комплектуються насамперед місцевими мешканцями та найманцями з Російської Федерації.

Про це в четвер, 30 квітня, заявив командувач Об’єднаних сил, генерал-лейтенант Володимир Кравченко в інтерв’ю “Укрінформу”.

“Для контролю над тимчасово окупованими територіями Донбасу генеральним штабом збройних сил РФ сформовано та утримується оперативне угруповання російських окупаційних військ у складі 1-го (Донецьк) та 2-го (Луганськ) армійських корпусів загальною чисельністю понад 35 тисяч осіб, які оперативно підпорядковані 8 загальновійськовій армії Південного військового округу ЗС РФ”, – зазначив Кравченко.

Для підтримання адміністративно-поліцейського режиму, забезпечення функціонування окупаційних адміністрацій, боротьби з проукраїнським рухом та охорони важливих об’єктів системи життєзабезпечення регіону створили інші так звані “силові відомства” – “міністерство внутрішніх справ” і “міністерство державної безпеки”, якими безпосередньо керують російські МВС та ФСБ.

Російська Федерація використовує окуповану територію Донбасу як військовий полігон, проводячи дослідження новітніх систем озброєння для своєї армії.

Читайте також:
“Військові навчання” в ОРДЛО: танк – втопили, четверо бойовиків – померли

“Найбільш широко випробуються комплекси радіоелектронної боротьби та радіоелектронної розвідки, безпілотні літальні апарати, системи наведення високоточної зброї, наземні станції артилерійської розвідки, захищені засоби цифрового зв’язку, тактичне спорядження та снайперська зброя”, – наголошує командувач ОС.

За час військового протистояння українські військові захопили та задокументували чимало зразків зброї, яка перебуває на озброєнні виключно ЗС РФ, це вкотре доводить безпосередню участь Росії у збройному конфлікті на території України.

“Також засоби розвідки на окупованих територіях виявили російські – комплекс радіоелектронної розвідки “Торн-МДМ” і комплекси радіоелектронної боротьби РБ-341В “Леер-3”, РЕБ 1Л269 “Красуха-2”, РБ-109A “Биліна”, “Репеллент-1”, радіолокаційні станції “Каста-2Е2” тощо. Зафіксували застосування противником протитанкових керованих ракет 9М133 “Корнет”, керованих снарядів 3ОФ39 “Краснополь”, безпілотних літальних апаратів “Орлан-10”, “Елерон”, – додає Володимир Кравченко.

Також взафіксували застосування БПЛА в ударному варіанті, а як бойове навантаження використовуються гранати з автоматичних гранатометів та ручні осколкові гранати.

“Нехтуючи досягненими домовленостями, загарбники встановлюють мінні поля вздовж усієї лінії розмежування та в районах транспортних комунікацій. Розширення мінних полів та відсутність позначок суттєво підвищує рівень небезпеки”, – говорить командувач ОС.

Як інформувала “Новинарня“, ГУР попереджає про загострення в районі ООС на період травневих свят.

Читайте також:
Зенітники ООС знайшли на Луганщині рідкісний російський безпілотник, збитий у листопаді. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна