У таджицьких свідоцтвах про народження заборонили російські закінчення в прізвищах

 

Парламент Таджикистану ухвалив поправки до закону, згідно з якими, при реєстрації імен новонароджених заборонено використовувати суфікси “ов”, “ова”, “єв”, “єва” до прізвищ, а також відповідні суфікси до по батькові.

Про це в середу, 29 квітня, інформує пресслужба парламенту Таджикистану.

Завдяки цим поправкам виконують рішення про реєстрацію громадян “згідно з реєстром таджицьких національних імен”.

Тому після набуття чинності цього закону при реєстрації буде заборонено використовувати в прізвищах та по батькові закінчення “вич”, “ов”, “ев”, “ева”, “овна”.

Виключення можуть бути лише для представників національних меншин, також дія заборони не розповсюджується на тих, хто отримав свідоцтво з таким закінченням до набуття чинності цих поправок.

Решта же громадян Таджикистану повинна використовувати традиційні закінчення, зокрема “зод”, “зода”, “он”, “ён”, “духт”, “пур”, “фар”.

Раніше в Таджикистані рекомендували утриматися від використання слов’янських суфіксів при реєстрації прізвища та по батькові дітей.

Читайте також:
Президент Казахстану заборонив уряду й парламенту використовувати на засіданнях російську

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна