На Донеччині двом чинним депутатам сільради оголосили про підозру за “референдум” у 2014-му

 

На Донеччині слідчі СБУ повідомили про підозру в посяганні на основи національної безпеки двом депутатам Миронівської селищної ради.

Про це в середу, 29 квітня, інформує пресцентр української спецслужби.

За даними слідства, у квітні 2014 року депутати взяли участь в організації і проведенні так званого “референдуму про державну самостійність ДНР”.

“Під час позачергової сесії селищної ради вони всупереч законодавству України проголосували за здійснення антиконституційного “волевиявлення”, – заявили в пресцентрі СБУ.

Кваліфікували дії депутатів за ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України: посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Раніше за матеріалами СБУ до 6 років ув’язнення засуджено одного з організаторів псевдореферендуму на Донеччині – голову Миронівської селищної ради.

Ще 4 депутатам сільради повідомлено про підозру.

Читайте також:
На Луганщині двом депутаткам повідомили про підозру за “референдум” 2014-го

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна