На Київщині СБУ викрила незаконне виробництво антисептиків, які поставляли в армію

 

Військова контррозвідка Служби безпеки України виявила у Київській області масштабне виготовлення та реалізацію неякісних та небезпечних для здоров’я антисептичних засобів, зокрема й для потреб Збройних сил України.

Про це в середу, 29 квітня, інформує пресцентр СБУ.

“Приватний підприємець організував на території Київської області незаконне виготовлення антисептичних засобів. Частину з них він реалізовував через низку підконтрольних комерційних структур військовій частині ЗС України та державному підприємству МО України. Правоохоронці зафіксували, що виробництво антисептиків відбувалось кустарним способом із використанням сировини сумнівного походження без дозвільних документів та контролю якості”, – йдеться у повідомленні.

Під час санкціонованих слідчих дій за місцем виробництва фальсифікату співробітники спецслужби виявили обладнання для виготовлення та розливу фальсифікованого антисептичного розчину, понад 13 тонн спиртової суміші, зокрема етиловий спирт, антифриз, гліцерин.

А також – наклейки, пластикові ємності, печатки, антисептичний розчин та приблизно 30 тонн паливно-мастильних матеріалів невідомого походження.

Як зазначили правоохоронці, відповідно до ст. 204 Кримінального кодексу України незаконне виготовлення спирту етилового, спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, пива, тютюнових виробів, тютюну, промислових замінників тютюну, пального або інших підакцизних товарів, що призвело до отруєння чи спричинило смерть особи, карається позбавленням волі на строк від 8 до 10 років з конфіскацією майна, з вилученням та знищенням незаконно виробленої або придбаної продукції, обладнання для її виготовлення.

Операція проводилась спільно зі Слідчим управлінням фінансових розслідувань Офісу великих платників податків ДФС.

Читайте також:
Пшик від СБУ: дрібний підприємець із Кропивницького Артем Бородін шив маски вдома і пересилав ще до заборони

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна