На Тернопільщині в геріатричному центрі на коронавірус захворіли майже всі пацієнти та медики

 

У Тернопільській області майже усі пацієнти закладу для людей похилого віку і медичний персонал захворіли на коронавірус.

Про це у вівторок, 28 квітня, повідомляє “Укрінформ”.

“У селі Бариш Бучацького району, де діє геріатричний центр та амбулаторія, на коронавірус захворіли 16 із 19-ти його пацієнтів. COVID-19 виявлено у 12 із 18 осіб персоналу. До Бучацької центральної районної лікарні доставлено 91-річну жінку”, – сказав телефоном директор “Центру первинної медико-санітарної допомоги” Бучацької районної ради Сергій Головецький.

За його словами, решту недужих медичний персонал доглядає у пансіонаті. Деякі медики пішли на самоізоляцію вдома, інші – цілодобово перебувають в окремих кімнатах нової амбулаторії.

Він запевнив, що очолюваний ним Центр, як і амбулаторія у Бариші, має все необхідне, аби медики могли діяти у такій ситуації згідно із протоколом МОЗ України.

Станом на 28 квітня в Тернопільській області зафіксовано 664 випадків захворювань на коронавірус, померло 12 осіб.

Як інформувала “Новинарня“, на Тернопільщині у психлікарні Почаєва зросла кількість інфікованих коронавірусом.

Читайте також:
В Україні – найбільша кількість померлих за добу від COVID-19 з початку пандемії. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна