На Одещині ракетний комплекс “Нептун” випробовують зі створенням радіоперешкод. ФОТО

 

В Одеській області тривають державні випробування українського ракетного комплексу Р-360 “Нептун”.

Фото з випробувань у понеділок, 27 квітня, поширила пресслужба Генерального штабу Збройних сил України.

“Льотні випробування проводяться зі створенням реальних радіоперешкод для головки самонаведення ракети”,  – йдеться у повідомленні.

Фото: пресцентр ГШ ЗСУ

Зазначається, що випробування відбуваються також із залученням авіації ПС ЗСУ – літаків Су-27.

Фото: пресцентр ГШ ЗСУ

Пуски здійснюються з Державного випробувального полігону Збройних сил України “Алібей”.

Як інформувала “Новинарня“, вітчизняний ракетний комплекс РК-360МЦ “Нептун” розроблений ДККБ “Луч” (Київ), що входить до концерну “Укроборонпром”.

Комплекс складається з універсальної самохідної пускової установки, транспортної машини для перевезення ракет, транспортно-заряджаючої машини та командно-штабного модуля.

Протикорабельна ракета Р-360 має масу 870 кг, масу бойової частини – 150 кг, дальність пуску до 280 км, швидкість близько 900 км/год, а висота польоту над гребенем хвиль – від 3 до 10 м. Комплекс забезпечує одночасний пуск до 24 ракет (тобто повний залп 6 пускових установок), з інтервалом пусків у залпі від 3 до 5 сек.

Комплекс може перебувати на відстані до 25 км від берегової лінії, а необхідний час для його розгортання становить до 15 хвилин.

РК-360МЦ “Нептун” має стати основою мобільної системи берегової оборони України.

“Нептун” уже пройшов кілька етапів вогневих випробувань у 2019 році та модернізації за їх підсумками, а тепер проходить державні випробування.

У листопаді 2019 року КБ “Луч” оголосило про завершення розробки літального апарату ракети “Нептун”.

У лютому 2020 року міністр оборони України Андрій Загороднюк заявив про намір оборонного відомства закуповувати у ДККБ “Луч” ракетні системи “Нептун”.

На початку квітня під час попереднього етапу випробувань на Одещині вв мережі показали відео влучання “Нептуна” по морській цілі.

Читайте також:
Точно в ціль: Генштаб показав випробування української ракети “Вільха-М”. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна