МОЗ обіцяє збільшити вдвічі кількість ПЛР-тестів на добу

 

Міністерство охорони здоров’я України планує збільшити кількість ПЛР- тестувань на коронавірус із 5 до 10 тисяч на добу.

Про це заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов у понеділок, 27 квітня, на щоденному брифінгу.

“Ми плануємо збільшувати ПЛР-тестування. Щоб мати реальну картину щодо коронавірусу в Україні. Що більше ми тестуємо – то краще контролюємо ситуацію. На сьогодні ми тестуємо до 5-6 тис. громадян на добу. Завдання на найближчий час – збільшити кількість тестів на добу до 8-10 тис і далі продовжувати нарощувати”, – заявив Максим Степанов.

Міністр додав, що наразі МОЗ посилює потужності лабораторій, де проводяться тести, а також направляє туди додаткових лаборантів.

Пресслужба відомства нагадала, що декілька тижнів тому в Україні проводилося до 1 тис. ПЛР-тестів на добу і зараз показник становить близько 5 тис. тестувань.

При цьому, за словами Максима Степанова, МОЗ використовує також тести українського виробництва.

“Ми вже отримали близько 4,5 тис. ПЛР-систем. Кожна з цих систем налічує близько 100 тестів. Тобто ми можемо говорити, що уже отримали близько 450 тис. тестів. Близько 160 тис. тестів отримаємо ще сьогодні”, – додав Степанов.

Як інформувала “Новинарня“, за минулу добу в Україні діагностували 392 нові випадки коронавірусної хвороби. Померли 11 пацієнтів, одужали – 24.

Читайте також:
Перші 200 тисяч українських ПЛР-тестів відправляють у регіони, – ОПУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна