Міністри ЄС завтра обговорять можливе зняття обмежень на кордонах

 

Міністри країн ЄС, що відповідають за внутрішні справи, у вівторок, 28 квітня, проведуть відеоконференцію, щоб обговорити подальші дії під час пандемії коронавірусу, зокрема й щодо відкриття кордонів.

Про це йдеться в порядку денному зустрічі на сайті Ради ЄС, інформує “Європейська правда” у понеділок, 27 квітня.

“Міністри обговорять ситуацію на внутрішніх і зовнішніх кордонах і оцінять, як можна поліпшити рух на внутрішніх кордонах, щоби забезпечити функціонування внутрішнього ринку та вільний потік товарів. Вони також поділяться своєю думкою про майбутнє пом’якшення або скасування внутрішнього прикордонного контролю скоординованим чином”, – йдеться в повідомленні.

Країни-учасниці Шенгенської зони також візьмуть участь у цій відеоконференції.

Основну уваги приділять також і запобіганню подальшому поширенню вірусу, зокрема за допомогою можливого використання додатків для відстеження та способів його координації.

Міністри розкажуть про можливий зсув у злочинній діяльності, викликаний пандемічною ситуацією, і обговорять, яка додаткова підтримка може знадобитися владі держав-членів для реагування на це.

За планом Єврокомісії зняття або послаблення обмежень на внутрішніх кордонах має передувати початку відкриття зовнішніх кордонів.

Кордони країн Шенгенської зони закриті до 15 травня, але цей термін може бути продовжений.

Читайте також:
У МЗС повідомили, як Україна відкриватиме кордони

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна