Чубаров закликає підняти питання Криму під час відеоконференції в “нормандському форматі”

 

Голова Меджлісу Рефат Чубаров закликав міністрів закордонних справ під час відеоконференції в “нормандському форматі” 30 квітня обговорити ситуацію з правами людини в окупованому Криму.

Про це Чубаров написав у фейсбуці в неділю, 26 квітня.
Рівно чотири роки тому – 26 квітня 2016 року – російський окупаційний “верховний суд Криму” оголосив Меджліс кримськотатарського народу екстремістською організацією і заборонив його діяльність на території Росії.

За словами Чубарова, Росія ігнорує наказ міжнародного суду ООН, який зобов’язує РФ “утриматися від прийняття або підтримки обмежень відносно можливості кримських татар зберегти власні представницькі інститути, включаючи Меджліс”, а також забезпечити членам Меджлісу вільний в’їзд-виїзд на територію Криму.

“В умовах репресій, що посилюються по відношенню до кримських татар і етнічних українців у тимчасово окупованому Росією Криму, категоричних відмов російських окупантів у звільненні кримських політв’язнів, а також ультимативних тверджень офіційних представників Російської Федерації про те, що, мовляв, “питання щодо належності Криму закрито”, закликаємо учасників відеоконференції “нормандського формату” на рівні міністрів, запланованої на 30 квітня 2020 року, обговорити ситуацію з правами людини і становищем кримськотатарського народу в тимчасово окупованому Криму”, – написав Чубаров.

Він також закликав міжнародне співтовариство до подальшого посилення санкцій у відношенні Росії аж до відновлення державного суверенітету України над Кримом і прилеглими до нього водами Чорного і Азовського морів.

Як інформувала “Новинарня“, відеоконференція за участі міністрів закордонних справ Німеччини, Франції, України та Росії підтверджена на 30 квітня.

Читайте також:
Чубаров закликає Раду внести зміни до Конституції щодо статусу АР Крим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна