У Києві громадським транспортом щодня користуються понад 40 тис. пасажирів

 

У столиці понад 40 тисяч мешканців щодня користуються спецквитками для проїзду в громадському транспорті.

Про це міський голова Києва Віталій Кличко заявив у понеділок, 27 квітня, інформує пресслужба міськради.

“Після тимчасового припинення роботи метрополітену все навантаження взяв на себе наземний громадський транспорт. Він сьогодні працює в обмеженому режимі – тільки за спецквитками. І перевозить щодня понад 40 тисяч пасажирів. Це – медики, співробітники поліції та рятувальники, працівники стратегічних підприємств, що забезпечують життєдіяльність міста”, – зазначив Кличко.

За його словами, щодня на маршрути в столиці виходить 300 одиниць транспорту – автобусів, тролейбусів і трамваїв комунального підприємства “Київпастранс”.

Графік маршрутів складається з урахуванням пасажиропотоку та постійно коригується. У “години пік” на лініях працює максимальна кількість транспорту.

“Обслуговують його одинадцять транспортних депо міста. Там же забезпечують обов’язкову дезінфекцію рухомого складу. Як перед виїздом на лінію, так i впродовж дня. Крім того, всі водії та кондуктори забезпечені засобами захисту – масками”, – сказав міський голова Києва.

Як інформувала “Новинарня“, міністр інфраструктури Владислав Криклій назвав можливу дату відновлення міжміського сполучення.

Читайте також:
Заступник мера Києва вночі напав на патрульних, Кличко відреагував

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна