У Чернівецькому СІЗО зчинився бунт через нового арештанта з коронавірусом

 

У Чернівецькому слідчому ізоляторі зчинився бунт в’язнів із членоушкодженнями, через те що до СІЗО помістили арештанта з COVID-19.

Про інцидент повідомила пресслужба Чернівецького ізолятора у фейсбуці ввечері в суботу, 25 квітня.

Зазначається, що корона-позитивного чоловіка доставили до слідчого ізолятора 23 квітня 2020 року.

Через це в ніч на 25 квітня у трьох камерах ув’язнені почали протестувати, зачинилися у своїх камерах та перешкоджали персоналу виконувати свої обов’язки. Троє з них порізали собі вени. Їм надали необхідну медичну допомогу.

Після повідомлення про подію керівництво Департаменту з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції створило штаб реагування на ускладнену ситуацію. Його представники виїхали на місце подій.

У Чернівецькому СІЗО стверджують, що чоловіка з коронавірусом ув’язнили відповідно до рішення суду. Його помістили до камери з дотриманням усіх необхідних карантинних вимог, окремо від інших в’язнів. Наглядовий персонал в ізоляторі забезпечили засобами індивідуального захисту та дезінфекції.
Водночас двоє інспекторів СІЗО звернулися до керівництва із проханням надати їм відпустки.

“Наразі стан оперативної обстановки в Чернівецькому СІЗО стабільний”, – ідеться в повідомленні з пенітенціарної установи.

Раніше міністр юстиції Денис Малюська заявляв, що в умовах зростання захворюваності на коронавірус в Україні найбільшим викликом для Мін’юсту залишається протидія інфекції в місцях позбавлення волі. За його словами, установи виконань покарань є закритими й вірусу сюди потрапити вкрай складно, “але поширитись всередині надзвичайно легко”.

У Чернівецькій області станом на ранок 26 квітня зафіксовано 1341 випадок коронавірусу, померли 26 осіб.

Загалом на ранок неділі в Україні 8617 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 209 летальних, 840 пацієнтів одужали.

Читайте також:
У Тернополі наклав на себе руки чоловік, який був на обсервації в одиночній палаті

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна