Пожежі в Чорнобильській зоні: за добу авіація ДСНС здійснила майже 80 скидів води

 

На півночі Київської області тривають лісові пожежі в Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення. Підрозділи Держслужби з надзвичайних ситуацій та працівники ДАЗВ (Державне агентство з управляння зоною відчуження) борються з вогнем на території Луб’янського, Паришівського, Дитятківського та Денисовицького лісництв.

Як зазначено у зведенні ДСНС станом на 7-му годину суботи, 25 квітня, основні зусилля спрямовані на локалізацію двох осередків (с. Крива Гора та с. Рудьки – с. Буряківка) тління пеньків, залишків деревини та торф’янику в осередках пройдених вогнем.

Для облаштування протипожежних розривів залучено важку інженерну техніку ДСНС та додатково п’ять шляхопрокладачів Збройних сил України. Інженерною технікою створено 949 км мінералізованих смуг. До гасіння залучено 1069 осіб та 250 одиниць техніки, в тому числі авіація ДСНС – три літаки Ан-32П та три вертольоти, які 24 квітня здійснили 79 скидів – 176 тонн води.

У сусідній Житомирській області станом на ранок 25 квітня пожежі у лісових масивах Овруцького району локалізовані. Силами ДСНС надається допомога працівникам лісових господарств, щодо гасіння окремих осередків тління трав’яного настилу, лісової підстилки, пеньків та деревини у Виступовицькому та Словечанському лісництвах. До гасіння залучено 637 осіб та 91 одиниць техніки.

Крім того, більш як півтори сотні людей гасять окремі осередки біля с. Замисловичі Олевського району на території Поясківського лісництва, де 23 квітня виникло загорання сухої трави та лісового масиву і вогонь пройшов близько 200 га. Авіація ДСНС 24 квітня скидала тут воду тричі (24 тонни).

Читайте також:
У найбільшому національному парку Польщі спалахнули пожежі. ВІДЕО

Як відомо, лісові пожежі на території Житомирської області вирують із 16 квітня. За даними Житомирської ОДА, вогонь знищив у регіоні понад 80 житлових будинків, було евакуйовано близько півсотні людей.

Перед цим зайнялися ліси в зоні відчуження на півночі Київської області. 16 квітня – через два дні після того, як їх загасили – вогонь знову розгорівся.

Через лісові пожежі в Києві спостерігалася значна задимленість.

Читайте також:
Нацгвардія почала антидиверсійну операцію через лісові пожежі, – Аваков

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна