Окупанти били зі 120-мм мінометів на Луганському напрямку, за добу два бійці поранені

 

Протягом минулої доби, 24 квітня, збройні формування Російської Федерації 10 разів обстріляли позиції Об’єднаних сил. Противник застосував проти наших воїнів заборонені до розміщення на лінії зіткнення міномети калібру 120 мм та 82 мм, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.
Про це повідомив пресцентр ОС у ранковому зведенні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” (Донецький напрямок) наші підрозділи зафіксували п’ять порушень “режиму тиші”.

Неподалік Павлополя ворог із мінометів калібру 82 мм випустив по наших позиціях 23 міни, а біля Лебединського вів вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

По оборонцях Старогнатівки противник двічі відкривав вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а захисників Широкиного надвечір обстріляв із гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” (Луганський напрямок) збройні формування Російської Федерації вдалися до п’яти обстрілів.

Так, зранку по опорних пунктах Об’єднаних сил поруч з Оріховим противник випустив 20 мін 120-го калібру, а по опівдні оборонців населеного пункту Хутір Вільний обстріляв з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Згодом російські найманці вели вогонь зі 120-мм та 82-мм мінометів по захисниках Новоолександрівки, використавши загалом 30 мін.

Позиції наших військовослужбовців поруч із Новотошківським загарбники обстріляли з мінометів 120-го калібру, а по оборонцях Новозванівки застосували 82-мм міномети, автоматичні станкові гранатомети та великокаліберні кулемети.

Внаслідок ворожих обстрілів двоє українських воїнів отримали поранення.

“Агресивні дії противника отримали належну оцінку з боку українських захисників. Об’єднані сили, перебувають в постійній готовності, рішуче відреагувати на усі випадки злочинної активності окупантів, змусивши замовкнути ворожі вогневі засоби”, – заявили у штабі.

За попередніми даними розвідки, 24 квітня українські військовослужбовці поранили щонайменше одного окупанта.

Від початку доби суботи, 25 квітня, станом на 7:00, збройні формування Російської Федерації тричі обстріляли наших захисників на Донецькому напрямку. По позиціях у районі Авдіївки російські найманці відкривали вогонь із мінометів калібру 120 та 82 мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. У відповідь наші військовослужбовці оперативно застосовували чергові вогневі засоби.
За поточну добу втрат серед українських захисників немає.

Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано, зазначили також у штабі ОС.

Читайте також:
Росія продовжує ротацію кадрових військових на Донбас попри коронавірус, – ГУР

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна