Глава МОЗ спростував фейк про зараження коронавірусом при тестуванні

 

В Україні на сьогодні немає жодного випадку зараження коронавірусом здорових людей під час їх тестування на COVID-19, і такої можливості практично не існує.

Як передає “Новинарня“, про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на онлайн-брифінгу в суботу, 25 квітня.

Відповідаючи на запитання про те, що під час тестування на COVID-19 здорові люди нібито інфікуються коронавірусом, глава МОЗ сказав: “Це фейкова інформація. У нас не існує таких випадків, бо механізм тестування унеможливлює зараження здорової людини коронавірусом. Це забезпечується, перш за все, як самим механізмом тестування, так і тим, що медичні працівники проводять його в засобах індивідуального захисту за відповідними алгоритмами. Тому в нас як немає таких випадків, так і практично не існує можливості, щоб таке відбулося”.

Як інформувала “Новинарня“, станом на ранок 25 квітня в Україні діагностовано 8125 випадків захворювання на COVID-19. За добу зафіксували 478 нових хворих. За весь час на коронавірусну хворобу занедужали 1574 медпрацівники.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна