У Мінветі створили робочу групу для пільгового розмитнення “євроблях” для ветеранів

 

Міністр у справах ветеранів  Сергій Бессараб підписав наказ, яким створено робочу групу “з питань запровадження пільгового ввезення транспортних засобів на митну територію України”. До складу робочої групи разом із фахівцями Мінвету увійшли представники ветеранських громадських організацій.

Наказ №80 датовано 22 квітня 2020 року, повідомила пресслужба міністерства.

У п’ятницю, 24 квітня, голова робочої групи, заступник міністра Олексій Ілляшенко, провів перше засідання групи у форматі відеоконференції.

Під час цього засідання було вирішено почати підготовку концепції законопроєкту про пільгові умови розмитнення так званих “євроблях” для ветеранів, і не тільки це.

Зазначається, що такий закон забезпечив би ветеранів “додатковими можливостями для організації власної справи, гарантував соціальну справедливість та сприяв гармонізації стосунків між суспільством і ветеранами”.

“Сьогодні питання розмитнення авто сприймається суспільством лише як чергова пільга від держави. Ми ж в майбутньому законопроєкті плануємо піти далі, і створити можливості для пільгової купівлі ветераном якісних авто для ведення власної справи. По-перше, це стимулюватиме їх до відкриття малого бізнесу. По-друге, сприятиме наповнення державного та місцевих бюджетів, а не стане додатковим фінансовим тягарем для держави”, – сказав Олексій Ілляшенко.

Представники робочої групи запрошують ветеранів долучитися до обговорення концепції законопроєкту про пільгове ввезення транспортних засобів на митну територію України. Пропозиції приймаються електронною поштою: [email protected].

Читайте також:
Рада відтермінувала штрафи за “євробляхи” до 2020 року

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна