Військова прокуратура звітує про затримання інструктора з “Десни” за торгівлю боєприпасами

 

Військова прокуратура Деснянського гарнізону Центрального регіону України заявляє, що затримала в Десні інструктора школи підготовки снайперів одного з навчальних центрів Сухопутних військ Збройних сил України за торгівлю боєприпасами.

Про це в п’ятницю, 24 квітня, повідомили у пресслужбі військової прокуратури Центрального регіону України.

Зазначається, що затриманий має звання старшого сержанта.

У прокуратурі підкреслюють, що боєприпасами інструктор торгував “під контролем правоохоронців” – у ході проведення негласних слідчих (розшукових) дій.

“27 березня 2020 року правоохоронцями задокументований перший факт незаконного збуту старшим сержантом ЗСУ бойових припасів, а саме 100 патронів калібру 7,62 мм”, – інформують у ВП ЦРУ.

Через місяць, 24 квітня, кажуть у прокуратурі, чоловік повторно здійснив незаконний збут боєприпасів та вибухових речовин.

Військові прокурори перерахували “знахідки”:

  • дві тротилові шашки загальною вагою 400 грамів;
  • 40 патронів калібру 7,62 мм;
  • 1 вибуховий пакет;
  • 1 димова шашка;
  • близько 5 кг. пороху.

“Після цього він був затриманий. Грошові кошти вилучено. Того ж дня під час обшуку за місцем проживання затриманого виявлено та вилучено наркотичні речовини, боєприпаси та близько 4 кг. артилерійських порохів”, – повідомили в прокуратурі.

У відомстві додали, що згідно з ч.1 ст. 263 КК України затриманому загрожує ув’язнення на строк від трьох до семи років.

Читайте також:
Дубль два: військова прокуратура відкрила ще одне провадження щодо 48-го арсеналу ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна