Вартість лікування хворого на коронавірус – 5-15 тис. грн щодня, – мер Києва

 

Лікування одного хворого на коронавірус щодоби коштує від 5 тис. до 15 тис. грн.

Про це на брифінгу в п’ятницю, 24 квітня, заявив мер Києва Віталій Кличко, відповідаючи на запитання ЗМІ.

“Сказати точно, скільки грошей витрачають за добу на одного пацієнта, неможливо, бо все залежить від ступеня тяжкості хвороби та супутніх патологій. Але, як говорять медики, в середньому надання допомоги обходиться від 5 до 15 тисяч гривень за добу лікування”, – розповів київський міський голова.

Більше 90% медичних препаратів, що передбачені Національним переліком основних лікарських засобів, є в медзакладах столиці, і “пацієнти з COVID-19, які лікуються в стаціонарах, отримують їх безкоштовно”, додав мер столиці.

Водночас Кличко зазначив, що люди, які не потребують госпіталізації та лікуються під контролем лікарів удома, купують ліки власним коштом.

Як повідомляла “Новинарня“, станом на ранок 24 квітня в Україні – 7647 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, померли 193 людини. Зросло число тих, хто одужав за добу.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна