У Вінниці мерія закуповувала дорожню сіль за завищеними цінами, – СБУ

 

Служба безпеки України звітує, що викрила посадових осіб Вінницької міської ради на мільйонних збитках, завданих бюджету під час закупівель дорожньої солі.

Про це в п’ятницю, 24 квітня, інформують в пресцентрі української спецслужби.

“Співробітники спецслужби встановили, що посадовці Департаменту комунального господарства та благоустрою вступили у змову з менеджером одного з місцевих товариств. Вони створили антиконкурентні умови для інших потенційних учасників торгів і значно завищили вартість продукції”, – наголошують речники СБУ.

Зазначається, що в грудні минулого року між департаментом та згаданим товариством укладено договір на постачання дорожньої солі на суму 9,9 мільйона гривень.

“Ініційована СБУ товарознавча експертиза задокументувала факт завищення ціни товару на майже 4,8 мільйона гривень, чим державі завдано збитки в особливо великих розмірах”, – підкреслили у спецслужбі.

За інформацією обласної прокуратури, посадовці мерії здійснили закупівлю майже 5 тисяч тонн технічної солі для посипання доріг під час ожеледиці.

Наразі слідчі СБУ оголосили чотирьом фігурантам про підозри у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 ККУ: зловживання владою або службовим становищем.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення.

Читайте також:
У Вінниці хакери влаштовували DDoS-атаки на стратегічні об’єкти: прийшла СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна