На Дніпропетровщині депутат селищної ради поширював у мережі сепаратистські матеріали, – СБУ

 

Служба безпеки України заявляє, що викрила голову бюджетного комітету однієї із селищних рад Дніпропетровської області, причетного до розповсюдження через інтернет сепаратистських матеріалів.

Про це в середу, 22 квітня, повідомили в пресцентрі української спецслужби.

“Депутат сільради, який одночасно є керівником місцевого громадського формування, популяризував на власних сторінках у соцмережах, у тому числі заборонених у нашій країні, терористичні організації “Л/ДНР”. Також він поширював неправдиву інформацію, що дискредитує українські військові підрозділи та правоохоронні органи, зокрема учасників операції Об’єднаних сил”, – йдеться в повідомленні.

Для ведення протиправної діяльності агітатор використовував матеріали пропагандистських сайтів Росії та незаконних збройних формувань.

“Оперативники спецслужби встановили, що до кола його “друзів” з інтернет середовища належали користувачі, які мали відношення до спецслужб РФ та угруповань бойовиків”, – підкреслили в СБУ.

У межах раніше відкритого кримінального провадження за ст. 436-1 Кримінального кодексу України правоохоронці провели обшуки за місцем проживання фігуранта, де виявили комп’ютерну техніку з інформацією, що підтверджує незаконну діяльність.

Вилучені матеріали та обладнання направлені на експертизу. Тривають слідчі дії.

Як інформувала “Новинарня“, на Одещині СБУ викрила сепаратистського інтернет-агітатора.

Читайте також:
На Чернігівщині УПЦ МП висвятила в єпископи сепаратиста, що брав участь в анексії Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна