Рятувальники зупинили поширення вогню у Чорнобильській зоні

 

Рятувальники продовжують боротися із вогнем у Зоні відчуження та на Житомирщині, осередки горіння зменшуються.

Про це в четвер, 23 квітня, заявив директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС Володимир Демчук, передає “Укрінформ”.

“Завдяки заходам, що вживаються, кількість осередків горіння та їх площі у Зоні відчуження та у Житомирській області продовжують зменшуватись. Так, в Зоні відчуження на всіх трьох осередках розповсюдження пожеж немає. Сили й засоби працюють по периметру та всередині осередків, де це можливо”, – заявив він.

Демчук уточнив, що на Житомирщині рятувальники ліквідували два осередки вогню.

“У Житомирській області на сьогоднішній ранок ліквідували два осередки поблизу сіл Бережесть та Гладковичі. Інші локалізовані осередки не становлять загрози, відкритого вогню там не спостерігають. Продовжується проливання пеньків та залишків деревини, а також створення мінералізованих смуг”, – додав він.

Нагадаємо, лісові пожежі на території Житомирської області вирують із 16 квітня. За даними Житомирської ОДА, вогонь знищив у регіоні 43 нежитлових і 38 житлових будинків, було евакуйовано близько півсотні людей.

Внаслідок пожеж на північному заході різко підвищився рівень забрудненості повітря в Києві.

Перед цим горіли ліси в зоні відчуження на півночі Київської області. 16 квітня – через два дні після того, як їх загасили – вогонь знову розгорівся.

Через лісові пожежі на північному заході в Києві спостерігалася значна задимленість.

Як інформувала “Новинарня“, поліція рахує збитки та відкрила провадження щодо пожеж на Житомирщині.

Читайте також:
У найбільшому національному парку Польщі спалахнули пожежі. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна