Баканов пропонує розширити список російських вебресурсів для заборони

 

Керівник Служби безпеки України Іван Баканов вніс додаткові пропозиції щодо заборони російських вебресурсів і програм.

Про це в четвер, 23 квітня, інформує пресслужба СБУ.

“Глава Служби безпеки України Іван Баканов вніс до Ради національної безпеки і оборони додаткові пропозиції щодо продовження санкцій проти російських веб-ресурсів і програмних продуктів. Зокрема, він пропонує продовжити санкції не лише проти “ВКонтакте” та “Одноклассники”, а й проти “Яндекс”, Mail.ru, “Доктор Веб”, “Касперский”, “1С” і “Парус”, – мовиться в повідомленні.

“Сьогодні ми не просто захищаємо українських громадян від фейків та інформаційних вкидів з російських соцмереж, а й дбаємо про кібербезпеку для представників бізнесу, державних та освітніх установ. Адже будь-який російський поштовий сервіс чи антивірус можуть використовувати на шкоду Україні. Тому треба мінімізувати ризики. Блокуючи такі ресурси і програми, ми піклуємось про безпеку країни загалом”, – заявив лейтенант Баканов.

Він також запропонував створити і забезпечити функціонування в Україні Єдиного реєстру програмного забезпечення, дозволеного для використання в державних інформаційно-телекомунікаційних системах.

“На думку кіберфахівців СБУ, це дасть можливість обмежити закупівлю та використання забороненого програмного забезпечення та створить сприятливі умови для розвитку вітчизняної IТ-сфери”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 10 квітня СБУ внесла пропозиції щодо продовження заборони російських соцмереж ще на три роки.

З початку дії карантинних заходів із недопущення поширення коронавірусу СБУ викрила вже 207 інтернет-агітаторів, які поширювали різні фейки про коронавірус. Десять із виявлених агітаторів діяли за завданням Російської Федерації.

Читайте також:
На Львівщині чиновницю оштрафували за поширення фейків про коронавірус

Баканов – парафіянин “мегаватного” монастиря, він досі не зважає на підривну роль МП, – релігієзнавець

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна