Відеоконференція в “нормандському форматі” відбудеться 30 квітня, – ЗМІ

 

Відеоконференція за участі міністрів закордонних справ Німеччини, Франції, України та Росії підтверджена на 30 квітня.

Про це в серед, 22 квітня, повідомляє “Європейська правда” із посиланням на власні джерела.

“Відеоконференція чотирьох глав МЗС країн “нормандської четвірки” підтверджена на 30 квітня”, – сказав співрозмовник.

За даними джерел, останнім міністром, який дав згоду на переговори, став глав МЗС РФ Сергій Лавров.

Про те, що відеоконференція міністрів закордонних справ країн “нормандського формату” планується на наступний тиждень заявив і глава німецького МЗС Гайко Маас. Втім, він не конкретизував дату.

“Ми домовилися, і дуже тішимося з цього, що відбудеться відеконференція в нормандському форматі на рівні міністрів, вона відбудеться наступного тижня”, – цитує очільника німецького зовнішньополітичного відомства “Укрінформ”.

За його словами, про це було домовлено під час розмов керівників дипломатичних відомств Німеччини, Франції, України та Росії у телефонному режимі.

Маас зазначив, що останніми днями говорив з трьома своїми колегами, і всі міністри констатували, що важливі пункти рішень, ухвалених на грудневому саміті нормандської четвірки у Парижі, ще не втілені в життя. Утім, розпочався обмін утримуваними особами.

Усі міністри погодилися, що наразі дуже важливим є виконання домовленостей, надання їм нового імпульсу, додав глава МЗС ФРН.

Читайте також:
Зеленський очікує проведення нормандського саміту наприкінці квітня, обміну полоненими – в березні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.