Україна в ТКГ ініціює створення групи для відновлення контролю над держкордоном

 

Українська сторона в ході засідання Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання на Донбасі ініціювала створення робочої групи для відновлення контролю над державним кордоном.

Про це йшлося під час чергового засідання Тристоронньої контактної групи у форматі відеоконференції, повідомила увечері в середу, 22 квітня, пресслужба ОПУ.

“Українська сторона ініціювала створення в межах ТКГ робочої групи за участю представників прикордонних і митних служб України та Росії і посередників з ОБСЄ для напрацювання механізму відновлення Україною контролю над ділянкою державного кордону”, – повідомили на Банковій.

Зазначається, що можливість створення таких груп передбачена пунктом 13 Комплексу заходів з виконання Мінських угод.

У межах безпекової групи продовжили робота з визначення наступних ділянок розведення сил і засобів.

“Українська сторона наполягає, що такі ділянки повинні відповідати запитам гуманітарного характеру та створювати осередки безпеки для місцевих мешканців – громадян України”, – підкреслили в ОПУ.

У гуманітарній групі продовжено роботу з формування списків для наступного етапу взаємного звільнення утримуваних осіб.

Також було відзначено досягнення української сторони в частині гуманітарного розмінування соціальних об’єктів, зокрема шкіл, садочків, лікарень, кладовищ тощо.

Крім того, учасники ТКГ, спираючись на гуманітарні критерії, дійшли згоди щодо необхідності активізації підготовки до відкриття нових КПВВ на лінії розмежування.

Зазначається, що українська сторона вкотре категорично заперечила можливість закріплення особливого статусу ОРДЛО в Конституції України.

Також під час засідання було обговорено активізацію в частині процедурних питань роботи ТКГ. Українська сторона ініціювала проведення позачергового засідання групи з питань безпеки найближчим часом.

Читайте також: 
Відеоконференція в “нормандському форматі” відбудеться 30 квітня, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна