У США призупинять видачу грін-карт через пандемію

 

Президент США Дональд Трамп оголосив про намір призупинити видачу грін-карт іноземцям мінімум на 60 днів, щоб зберегти робочі місця для американців.

Про це лідер США сказав у вівторок 21 квітня, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на The New York Times.

Водночас Трамп відмовився від планів призупинити програми для тимчасових працівників через тиск бізнес-груп, яким загрожувала втрата доступу до іноземної робочої сили.

Дональд Трамп сказав, що його наказ про імміграційну “паузу” спочатку буде діяти протягом 60 днів, але може бути продовжений “виходячи з економічних умов”.

Він наполягав, що американські громадяни, які втратили роботу в останні тижні через коронавірус, не мають конкурувати з іноземцями, коли економіка “знову відкриється”.

“Було би неправильно і несправедливо, щоб американців, звільнених через вірус, замінили нові іммігранти з-за кордону. Спочатку ми повинні подбати про американського працівника”, – сказав Трамп.

Рішення не блокувати програми для гастарбайтерів, які надають спеціальні візи технологічним працівникам, фермерам та іншим, є поступкою бізнес-групам, які розкритикували Білий дім напередодні.

Читайте також:
Через пандемію США збільшили допомогу Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна