Путін обговорив із Меркель протидію пандемії і війну на Донбасі

 

Німецька канцлерка Ангела Меркель і президент Росії Володимир Путін провели телефонну розмову, обговоривши зокрема ситуацію на Донбасі.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Кремля в середу, 22 квітня.

У розмові лідерів ФРН та РФ ішлося про боротьбу з пандемією коронавірусу та підкреслили важливість координації міжнародних зусиль за участю ВООЗ.

Щодо обговорення української проблематики, то сторони позитивно оцінили обмін утримуваних осіб між Києвом та ОРДЛО, який відбувся 16 квітня.

“Акцентовано необхідність послідовної реалізації мінського Комплексу заходів та рішень, ухвалених на самітах у нормандському форматі. Відзначено, зокрема, що українська влада має виконувати зобов’язання щодо політичних аспектів врегулювання, включаючи законодавче закріплення особливого статусу Донбасу“, – інтерпретували також у Кремлі месиджі Путіна.

Як відомо, 17 квітня президент РФ проводив телефонну розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном, і теж ішлося про війну на Донбасі.

Читайте також:
Путін відклав парад і “Безсмертний полк” через коронавірус

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна