СБУ: на Київщині професор хімії виготовляв амфетамін

 

Служба безпеки України заявляє, що ліквідувала на Київщині лабораторії з виробництва психотропів, організовані професором хімії.

Про це в середу, 22 квітня, повідомили в пресцентрі СБУ.

За даними слідства, наркоугруповання організував колишній викладач хімії – професор одного із закладів вищої освіти Києва.

Фігуранти налагодили виробництво психотропів – амфетаміну і катинону, а також прекурсору – фенілнітропропену.

Дві підпільні лабораторії зловмисники облаштували за місцем проживання лідера угруповання в столиці та у гаражному приміщенні орендованого приватного будинку на Київщині.

“Хімічні речовини для виготовлення товару фігуранти отримували з деяких країн Азії та Західної Європи, у тому числі через сервіси міжнародного поштового зв’язку. Переправлену сировину вони зберігали на території орендованого складу в столиці”, – йдеться в повідомленні пресслужби.

Готову продукцію учасники групи пропонували на спеціально створеному власному сайті й підшукували своїх клієнтів через спеціалізовані інтернет-платформи.

Також оперативники спецслужби встановили, що здобуті знання і досвід з виробництва психотропів організатор угруповання за гроші передавав іншим підпільним “спеціалістам” серед представників кримінальних кіл.

Під час обшуків правоохоронці вилучили:

  • понад кілограм амфетаміну;
  • більше ніж 5 кілограмів катинону;
  • понад 9 кілограмів фенілнітропропену, який є основним компонентом для виготовлення психотропної речовини амфетаміну;
  • понад 80 літрів інших прекурсорів.

Також виявлено майже 2 кілограми канабісу, 2 літри ртуті, понад тонну хімічних речовин, а також обладнання для виробництва психотропів.

Як інформувала “Новинарня“, на Львівщині СБУ затримала поліцейських, які поширювали наркотики для покращення “результатів роботи”.

Читайте також:
СБУ показала, як палить чотири тонни наркотиків. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна