Екскерівника Новотошківської ВЦА підозрюють у присвоєнні коштів, які виділялися на ремонт обстріляного житла

 

Прокуратура Луганської області повідомила про підозру колишньому керівнику військово-цивільної адміністрації селища Новотошківське та села Жолобок Попаснянського району Луганської області Сергієві Шакуну за використання бюджетних коштів для відновлення інфраструктури прифронтових територій.

Про це у вівторок, 21 квітня, повідомили в пресслужбі прокуратури Луганської області, а ім’я підозрюваного назвав громадський активіст, голова ГІ “Права справа”, переселенець з Луганщини Дмитро Снєгирьов, який три року тому написав заяву в правоохоронні органи щодо посадових осіб ВЦА.

“Посадовець за попередньою змовою з директором підприємства-підрядника заволоділи коштами, виділеними державою для капітального ремонту покрівель житлових будинків, що були пошкоджені внаслідок обстрілів з боку збройних формувань окупаційної адміністрації РФ в Луганській області”, – повідомили у пресслужбі.

Зазначається, що заволодіння грошовими коштами здійснювалося шляхом “придбання” будівельних матеріалів, що фактично надавалися Норвезькою радою у справах біженців в Україні як благодійна допомога для відновлення житла та інших об’єктів інфраструктури, які постраждали під час проведення АТО.

“Безкоштовно надані будматеріали включалися до актів виконаних робіт як придбані та використані для капітального ремонту, а у подальшому підписувалися підрядником та замовником в особі керівника ВЦА, що стало підставою для перерахунку бюджетних коштів”, – переповідають прокурори деталі схеми.

21 квітня 2020 року колишньому керівникові місцевої військово-цивільної адміністрації та директору підприємства-підрядника повідомлено про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем та внесенні службовою особою до офіційних документів неправдивих відомостей, що вчинені за попередньою змовою групою осіб.

Інкриміновані статті ККУ: ч. 3 ст. 191, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366. Вирішується питання про застосування до підозрюваних запобіжних заходів.

Дмитро Снєгирьов описав деталі схеми, назвавши імена посадовців та компаній.

“19 листопада 2015 року між військово-цивільною адміністрацією селища Новотошківське та села Жолобок Попаснянського району Луганської області, в особі керівника Шакуна С.В. та ТОВ “ОЛВІСТ-ЛТД”, було укладено договір на виконання робіт № 33, предметом якого було проведення капітального ремонту житлового будинку № 17 по вул. Театральна селище Новотошківське Попаснянського району Луганської області”, – пише Снєгирьов.

Згідно з цим договором, підприємство мало провести роботи з покрівлі, заміни віконних та дверних блоків у житловому будинку № 17 по вул. Театральній селища Новотошківське.

Загальна сума укладеного договору: 719118,95 гривень.

За інформацією мешканців селища, вони самостійно ремонтували покрівлю будинку.

У 2017 році Сергій Шакун очолив Попаснянську РДА.

У той час, за словами Снєгирьова, правоохоронці все ще розслідували кримінальне провадження щодо привласнення коштів під час ремонту пошкодженої війною інфраструктури.

“Показово, що для викриття злочинної схеми співробітникам прокуратури і слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Луганській області знадобилося цілих три роки. 29 листопада 2017 року я звернувся до міністра МВС України Арсена Авакова та голови СБУ Грицака із заявою щодо вчинення кримінальних правопорушень… 21 квітня 2020 року оголошено про підозру… Справедливість є.  За неї варто боротися!” – резюмував активіст.

Читайте також:
Доказ для Гааги: на Луганщині ОСи виявили російську вистрибуючу міну ОЗМ-72

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна