ЗСУ показали, як допомагають гасити лісові пожежі в Чорнобильській зоні. ФОТО, ВІДЕО

 

Гасити лісові пожежі на Поліссі, в Житомирській області та в Чорнобильській зоні на півночі Київщини, допомагають інженерні війська ЗС України.

Про це “Новинарні” повідомили в Командуванні сил підтримки ЗС України.

Так, до ліквідації пожежі в зоні відчуження залучено 30 військовослужбовців та дев’ять одиниць інженерної техніки ЗСУ (сім броньованих шляхопрокладачів БАТ-2 та дві інженерні машини розгородження ІМР-2).

“Протягом трьох діб силами інженерних військ Збройних Сил України під час ліквідації наслідків пожежі в Зоні відчуження в районі м. Чорнобиль обладнано 25 кілометрів під’їзних шляхів до осередків пожеж, 165 кілометрів мінералізованих смуг шириною 4 метри для зупинки розповсюдження пожежі, розширено 6 кілометрів доріг”, – розповіли в КСП ЗСУ.

В Овруцькому районі Житомирської області, де також тривають пожежі, військові інженери обладнано 17 км мінералізованих смуг.

Фоторепортаж КСП ЗСУ:


Читайте також:
На Поліссі все ще гасять 13 осередків лісових пожеж. СХЕМА

Як відомо, лісові пожежі на території Житомирської області вирують із 16 квітня. За даними Житомирської ОДА, вогонь знищив у регіоні 43 нежитлових і 38 житлових будинків, було евакуйовано близько півсотні людей.
Внаслідок пожеж на північному заході різко підвищився рівень забрудненості повітря в Києві.

Перед цим горіли ліси в зоні відчуження на півночі Київської області. 16 квітня – через два дні після того, як їх загасили – вогонь знову розгорівся.

Через лісові пожежі на північному заході в Києві спостерігається значна задимленість.

Читайте також:
Нацгвардія почала антидиверсійну операцію через лісові пожежі, – Аваков

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.