Коронавірус: у Росії на тлі зростання кількості хворих відбуваються мітинги проти карантину

 

У російському Владикавказі (Республіка Північна Осетія) поліція розігнала учасників мітингу “проти режиму самоізоляції“.

Про це повідомляє, зокрема, російський сайт “МБХ медиа“.

За різними даними, до акції долучилися від 1500 до 2000 людей. Вони зазначали, що вийшли на мітинг через те, що через карантинні обмеження втратили роботу, не мають достатньо інформації про зараження коронавірусом і взагалі незадоволені діями влади в цій ситуації.

На місце події прибули підрозділи поліції та Росгвардії, які почали затримувати учасників акції та відтісняти їх з вулиці, застосовуючи гумові кийки. У відповідь протестувальники почали закидати силовиків бруківкою та іншими матеріалами з будівельного майданчика.

Щонайменше чотирьох учасників мітингу затримали.

Водночас до учасників мітингу під регіональною адміністрацією вийшли очільник республіки В’ячеслав Бітаров та дехто з членів уряду Північної Осетії.

Раніше аналогічна акція за участю близько ста протестувальників відбулася в іншому місті Північної Осетії — Дігорі, там було затримано одну людину.

У Північній Осетії підтверджено загалом 177 випадків коронавірусної хвороби, двоє людей померло.

Загалом, за даними інституту Гопкінса, у Росії станом на 19:00 понеділка, 20 квітня, зафіксовано понад 47 тисяч лабораторно підтверджених випадків коронавірусної інфекції, померло 405 осіб.

Читайте також:
В окупованому Криму вже мінімум 58 випадків COVID-19, у Росії кількість хворих стрімко зростає

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна