Повітря в Києві очистилося до норми: у рейтингу ми після Варшави і Праги

 

Атмосферне повітря Києва за концентрацією пилу та залишків горіння фактично повернулося до норми.

Станом на 14:00 понеділка, 20 квітня, рейтинг якості повітря QIAir засвідчує, що Київ опустився на 90-те місце серед великих міст світу з показником 11.

Повітря в Києві чистіше ніж у Варшаві й Празі.

Як розповів на брифінгу заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко, “станом на 20 квітня завдяки зусиллям наших пожежників і деяким змінам синоптичної ситуації – зміні напрямку вітру та короткочасним дощам – якість атмосферного повітря в Київській, Житомирській областях, де спостерігалися найбільші осередки пожежі, а також у Києві значно покращилася”.

“Якість атмосферного повітря в Києві на сьогодні близька до звичайної для цього періоду весни. Завислі речовини – пил і залишки горіння – близькі або дещо вищі за гранично допустимі концентрації. Вміст у повітрі діоксиду сірки, діоксиду азоту, оксиду вуглецю та формальдегіду близький до гранично допустимої концентрації і навіть нижчий”, – сказав Прокопенко, якого цитує “Інтерфакс-Україна”.

Метеоролог зазначив, що таке явище, як задимленість, у понеділок вже не спостерігається.

На цей час у рейтингу QIAir попереду Чіангмай (Таїланд) – 154 бали та Шанхай (Китай) – 152.

Минулого тижня Київ у деякі дні очолював антирейтинг із показником забрудненості повітря більш як 380 балів.

Читайте також:
На Поліссі все ще гасять 13 осередків лісових пожеж. СХЕМА

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна