Через коронавірус авіакомпанії втратять $314 млрд та звільнять 25 млн працівників

 

Прибуток авіакомпаній через кризу, пов’язану з епідемією коронавірусу, у 2020 році знизиться на 55%, або на 314 млрд доларів порівняно з показником 2019 року.

Про це йдеться в оновленому прогнозі Міжнародної асоціації повітряного транспорту (IATA).

Попередній прогноз (від 24 березня) передбачав падіння заробітку авіаперевізників на 252 млрд доларів, або 44%. Однак за кілька тижнів було запроваджено суворіші обмеження на польоти, і криза більше зачепила регіони Африки та Латинської Америки.

Гендиректор IATA Александр де Жюньяк вважає малоймовірним швидке відновлення галузі до колишніх показників та прогнозує, що воно буде поступовим.

За прогнозом ІАТА, криза може призвести до звільнення 25 млн працівників із тих 65,5 млн людей, які працюють в авіаційній галузі та суміжних сегментах економіки.

Найбільше це торкнеться Азіатсько-Тихоокеанського регіону, де роботу можуть втратити 11,2 млн осіб, та Європу (5,6 млн).

Як відомо, світові авіакомпанії масово скоротили або зупинили трафік через карантин і закриття кордонів у зв’язку із поширенням коронавірусу.

Читайте також:
Україна забезпечує стратегічні авіаперевезення для країн НАТО в час епідемії, – Столтенберг

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна