Напередодні Великодня на фронті – п’ять обстрілів, троє воїнів поранені

 

Протягом доби 18 квітня, напередодні Великодня, збройні формування Російської Федерації вчинили п’ять обстрілів позицій Об’єднаних сил – застосовували заборонені Мінськими домовленостями міномети 120-го і 82-го калібрів, а також озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Про це повідомив пресцентр штабу ОС у ранковому зведенні.

Внаслідок ворожих обстрілів вчора троє українських воїнів зазнали поранень.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” (Луганський напрямок) зафіксовано чотири обстріли.

Із мінометів калібру 120 мм та 82 мм окупаційні війська випустили 11 мін по наших підрозділах поблизу Луганського, а захисників Травневого обстріляли з 82-мм мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Проти українських військовослужбовців неподалік Кримського ворог після опівдня застосував гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю, а увечері — озброєння БМП.

На Приазов’ї (Донецький напрямок) окупанти відкривали вогонь проти оборонців Лебединського з автоматичних станкових гранатометів та кулеметів великого калібру.

“Агресивна та злочинна поведінка російських окупантів викликала негайну реакцію з боку Об’єднаних сил — вогнем зі штатного озброєння наші підрозділи рішуче подавили ворожу активність. У разі повторення подібних провокацій українські захисники завжди готові надати загарбникам адекватну й невідворотну відповідь”, – зазначено у зведенні.

За даними розвідки ОС, 18 квітня наші підрозділи поранили щонайменше одного російського найманця.

Від початку поточної доби, станом на 7:00 російські окупаційні війська активності не проявляли. За поточну добу втрат серед українських захисників немає.

Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано, зауважують також у штабі.

Читайте також:
Доказ для Гааги: на Луганщині ОСи виявили російську вистрибуючу міну ОЗМ-72

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна