Італія анонсує послаблення карантинних обмежень, але незначне

 

В Італії з 4 травня запровадять незначні послаблення карантинних обмежень, однак зняття карантину не буде таким швидким, як прогнозувалося досі.

Як повідомляє “Європейська правда“, про це пише Corriere della Sera.

Офіційне рішення про нові умови карантину уряд Італії має ухвалити в понеділок, 20 квітня, воно набуде чинності з 4 травня.

За словами міністра охорони здоров’я Роберто Сперанци, послаблення має бути “дуже поступовим”, зважаючи на показники смертності.

За даними, оприлюдненими ввечері суботу, 18 квітня, в країні знизилася кількість хворих у реанімації і померлих, однак загальні показники досі високі.

За попередні 24 години було зафіксовано 482 летальні випадки від COVID-19 (днем ​​раніше – 575). Загальна кількість померлих зросла до 23227.
У реанімаціях перебувають 2733 особи.
За добу діагностовано 3491 новий випадок коронавірусної хвороби – практично стільки ж, як і днем ​​раніше.
Від початку епідемії в Італії заразилися 175925 людей. Вилікувалися – 44927, з них 2200 – за останню добу.

Відтак у найближчі два тижні не очікується практично жодних послаблень, крім відкриття окремих виробництв у безпечних регіонах.

Після довгих травневих вихідних запрацює більше виробничих потужностей, далі відновиться будівництво, торгівля, бари й ресторани, залежно від ризику в конкретному регіоні.

Серед послаблень, які запрацюють 4 травня – дозвіл на одиночні заняття бігом на вулиці, не більше години на день (зараз за це передбачений штраф).

Молоді віком до 18 років дозволять відвідування родичів за умови використання масок та рукавичок (зараз це допускається лише за надзвичайної потреби).

Очікується, що будуть дозволені ігри з малими дітьми на свіжому повітрі.

Із 4 травня мають запрацювати нові правила користування громадським транспортом в Італії: вхід до метрополітену дозволятимуть тільки після температурного скрінінгу. У транспорті, включно із автобусами, можна буде їздити лише сидячи, і на відстані один від одного. На станціях можна чекати транспорт лише на відстані не менше метр один від одного.
(Як відомо, транспорт в Італії не був зупинений, на відміну від України).

У новому рішенні уряд також передбачає, що влітку італійці матимуть доступ до пляжів, але будуть діяти заходи, що запобігають скупченню людей.

У “червоних зонах”, де епідемія на піку, послаблення може затриматися.

Лише на третій фазі, у вересні, очікується відновлення туризму, відкриття закладів культури та шкіл.

Нагадаємо, у березні загальна смертність в Італії зросла на 20% порівняно з аналогічним періодом у 2015-2019 роках.
Італія певний час лідирувала за показниками інфікування і смертності від коронавірусу в Європі та світі, однак нещодавно поступилася США (за обома показниками) та Іспанії (за числом заражень).

Читайте також:
Число нових випадків COVID-19 в Україні знижується другу добу поспіль. ІНФОГРАФІКА

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна