Паски в окопах: ОСи показали, як святкують Великдень. ФОТО

 

“Христос воскрес!” – традиційне великоднє вітання звучить в усіх військових колективах, які у складі Об’єднаних сил виконують завдання з відсічі і стримування російської збройної агресії на сході України.

Про це в неділю, 19 квітня, повідомляє пресцентр штабу ОС.

Великодній ранок наші захисники зустріли в окопах на передовій, на бойових позиціях та в місцях несення служби. Десятки капеланів разом із віруючими військовослужбовцями вознесли молитву за перемогу життя над смертю, за повернення миру та процвітання країни, за здоров’я і благополуччя українського народу.

Українські воїни спільно з усією країною куштують сьогодні традиційні паски, писанки, крашанки та інші святкові смаколики.

Пресцентр ОС оприлюднив фото, на яких видно, що військові та капелани беруть участь у великодніх ритуалах у засобах захисту – масках, з огляду на карантинні заходи.

Окремо про Великдень у своїх підрозділах розповіла пресслужба 93-ї окремої механізованої бригади ЗСУ “Холодний Яр”, яка виконує бойові завдання на Луганщині.

“Христос воскрес! І хоч карантин наклав певні обмеження, холодноярці все ж відсвяткували Великодень.

Капелани Максим Чебан та Олександр Петрушкевич із самого ранку святили паски, молилися та раділи чудесному Воскресінню Господньому разом із нашими захисниками на передовій. Вони просили у Бога упокоїти душі полеглих побратимів, зцілити тих, хто був поранений. Просили миру на звільненій від окупації суверенній Україні, божого захисту для тих, хто воює за свою Батьківщину”, – розповіли в 93 омбр.

Читайте також:
Напередодні Великодня на фронті – п’ять обстрілів, троє воїнів поранені

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна