На Проводи всі кладовища в Києві та області закриваються через карантин

 

Усі кладовища в Києві та області в поминальні дні у квітні будуть закриті через карантин.

Про це йдеться в повідомленнях міського голови столиці та ГУ Нацполіції Київської області.

“У поминальні дні всі кладовища міста за рішенням комісії з надзвичайних ситуацій будуть закриті”, – заявляв мер Віталій Кличко.

За словами Кличка, з пропозицією перенести поминальні дні виступили і представники православних конфесій, з якими в нього були зустрічі.

В обласній поліції зазначили, що кладовища закриваються для відвідувачів уже з Великої суботи, 18 квітня.

“…Починаючи з 18 квітня, на території міст, селищ та сіл Київської області закриті для відвідування усі кладовища, окрім проведення поховань відповідно до норм, встановлених на час дії карантину.
Такі тимчасові міри необхідні для забезпечення безпеки і здоров’я громадян, відвернення загрози та запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19.
Поліція Київщини просить з порозумінням поставитись до необхідних тимчасових обмежень, не наражати себе та інших на небезпеку”, – заявили в ГУ НП, закликавши громадян залишатися вдома.

Подібні рішення ухвалили також комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій багатьох інших областей.

Нагадаємо, за рішенням Синоду Православної церкви України поминальні дні перенесені з 28 квітня на 6 червня.

Як інформувала “Новинарня“, станом на 9:00 18 квітня в Україні підтверджено 5106 випадків COVID-19, з них 133 – летальні.

18 квітня стало відомо, що на коронавірусну хворобу заслабли предстоятель УПЦ МП Онуфрій та ще кілька високопоставлених кліриків РПЦ В Україні.

Читайте також:
Без верби, великодніх кошиків і гробків: Синод ПЦУ оголосив правила свят у час карантину

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна