НАТО проводить “стримувальні” операції у Балтійському і Чорному морях

 

Два есмінці зі складу 6-го флоту США спільно з військовими кораблями союзників по НАТО беруть участь в операціях Альянсу у Балтійському та Чорному морях, щоби продемонструвати пильність у цих регіонах та готовність забезпечити надійність політики стримування потенційних агресорів та оборони союзників навіть в умовах пандемії COVID-19.

Таке повідомлення оприлюднене у п’ятницю, 17 квітня, на сайті Північноатлантичного Альянсу.

“Есмінець USS Donald Cook увійшов в Балтійське море 11 квітня після участі у спільних протичовнових навчаннях з Великою Британією. Під час знаходження у Балтійському морі він здійснюватиме морські операції разом із європейським союзниками для забезпечення регіональної стабільності. Ще один корабель, USS Porter, пройшов міжнародними транзитними каналами у Чорне море 13 квітня, з метою участі у безпекових морських операціях спільно з союзниками по НАТО і партнерами”, – йдеться в повідомленні.

Обидва есмінця постійно дислоковані у іспанському порті Рота. Вони беруть участь у різноманітних місіях, включаючи двосторонні та багатосторонні навчання та операції Постійних військово-морських груп НАТО.

“НАТО залишається готовим до відповіді на будь-які загрози. Хоча (в умовах пандемії, – “Н”) ми вживаємо всі необхідні заходи, щоби захистити наші сили, це не підриває наші оперативні спроможності. Ці місії свідчать про те, що союзники по НАТО продовжують тісно працювати разом, аби стримати будь-якого потенційного агресора скористатися ситуацією у власних інтересах”, – зауважила речниця НАТО Оана Лунгеску.

Як інформувала “Новинарня“, нещодавно міністри оборони України і Канади обговорили об’єднання зусиль у боротьбі з COVID-19.

Читайте також:
Україна забезпечує стратегічні авіаперевезення для країн НАТО в час епідемії, – Столтенберг

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна