У Франції впав військовий вертоліт, двоє загиблих

 

Під час навчального польоту у французьких Піренеях у четвер, 16 квітня, впав військовий гвинтокрил.

Двоє людей загинули, ще п’ятеро з різними ушкодженнями потрапили до шпиталю, повідомляє місцеве видання Le Depeche.

“Внаслідок аварії гвинтокрила 5-го полку бойових гвинтокрилів під час навчального польоту в департаменті Верхні Піренеї загинули двоє військовиків та п’ятеро поранено”, – йдеться у повідомленні.

Наразі обставини авіакатастрофи з’ясовують.

Військово-транспортний гвинтокрил “Кугуар” упав посеред сільськогосподарських угідь у горбистій і лісистій місцевості поблизу села Буїль-Девант у департаменті Жер на півдні Франції.

Екіпаж та п’ятеро пасажирів були військовими 5-го полку бойових гвинтокрилів зі складу Сухопутних військ ЗС Франції. Поранені перебувають у лікарнях Тарбе та Тулузи.

Очевидцем трагедії став місцевий фермер, який мешкає біля місця падіння гвинтокрила. Саме він зателефонував рятувальникам.

Розпочато розслідування авіакатастрофи.

Як інформувала “Новинарня“, у листопаді 2019 року ця військова частина вже зазнавала втрат – під час виконання операції “Бархан” у Малі екіпаж гвинтокрила з семи осіб та 13 французьких солдатів розбився під час виконання бойового завдання.

Читайте також:
Україна забезпечує стратегічні авіаперевезення для країн НАТО в час епідемії, – Столтенберг

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна